etusivu | pressimateriaali


Rock Makers-dokumentin taustaa

Rockbridge-rokkivaihtohankkeen ideana on ollut saattaa Karjalan Tasavallan ja Pohjois-Karjalan maakunnan rockbändit tekemisiin toisensa ja naapurimaan yleisön kanssa. Kaksivuotinen projekti merkitsi käytännössä konsertteja Joensuussa ja Petroskoissa. Käytännössä hanketta ovat pyörittäneet Niksu Väistö Joensuun Popmuusikoista ja Sergei Zobnev Myllärit-keskuksesta Petroskoista. Yleisöä sekä Joensuussa että Petroskoissa on riittänyt tuhatkunta/konsertti.

Rock Makers-synopsis

Rock Makers on dokumenttielokuva ruohonjuuritason kulttuurivaihdosta. Kun bussilasti rokkareita matkustaa Petroskoihin Rockbridge-konserttiin, matkalla ylitetään raja, joka erottaa kaksi aineellisesti ja kulttuurisesti erilaista maailmaa.

Elokuvassa seurataan suomalaisten ja venäläisten vilpitöntä ihmettelyä ja yritystä tutustua vieraisiin ihmisiin ja heidän tapoihinsa. Välillä taas ollaan kasvokkain omien ennakkoluulojen ja asenteiden kanssa.

Dokumentin tunnelmaa luovat mm. festivaalipäälliköiden Niksun ja Sergein tankeroenglannin sävyttämät neuvottelut ja kotibileet Petroskoissa. Mukana on myös reilusti keikkatunnelmaa konserteista Petroskoissa.

Kielimuurista ja kulttuurieroista huolimatta juttu luistaa, asiat hoituvat ja rokki kajahtaa rajan yli puolin ja toisin.

Dokumentti on kuvattu vuosina 2003-2005 viidellä Petroskoin matkalla.
Rock Makers on ohjaaja Tuomas Leinosen lopputyö Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun viestinnän linjalta.

Rock Makers-tuotanto

ohjaus:

Tuomas Leinonen

kuvaus ja äänitys:

Tuomas Leinonen, Juho Peltoniemi, Sami Parkkinen

leikkaus:

Jyrki Pitkä, Tuomas Leinonen

äänen jälkikäsittely:

Jone Väänänen / Media Works Oy

tuotantopäällikkö:

Sami Parkkinen

tuottaja:

Jaakko Kilpiäinen

30 min.
DVCAM
4:3
stereo

yhteystiedot:

Jaakko Kilpiäinen
tuottaja
Raja Production
Niskakatu 2
80100 Joensuu-Finland


tel: +358505438497
email: jaakko.kilpiainen@rajaproduction.fi

Raja Production Ay

Raja Production Ay on joensuulainen vuonna 2002 perustettu tuotantoyhtiö, jonka omistavat Jaakko Kilpiäinen ja Sami parkkinen.

Toimenkuvaamme kuuluvat dokumenttielokuvien, musiikkivideoiden ja DVD-tallenteiden tuottaminen.

Dokumenttiemme aihepiirit käsittelevät usein itä-suomalaisia aiheita ja ilmiöitä. Ammennamme aiheita paljon paikallisesta kulttuurista ja elämänmenosta. Työmme ei rajoitu pelkästään maakunnan sisäpuolelle vaan pyrimme osaamisellamme tuomaan esille ihmisiä ja asioita yleensä reuna-alueilta.


© rajaproduction 2005