Media.

 

Pressikuvat

Voit ladata materiaalia koneellesi painamalla kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista nappia ja valitsemalla "save target as" tai "tallenna kohde nimellä" hiiren napilla. Mac:issä sama toiminto tapahtuu painamalla Ctrl ja hiiren ainoaa nappia.

  

Rai Rai!

dokumenttielokuva Kotiteollisuus-orkesterista

Rai Rai! on seurantadokumentti lappeenrantalaisen Kotiteollisuus-orkesterin vaiheista vuosina 2004-2005.
Kotiteollisuus on vuosia kestäneen sitkeän keikkailun ja seitsemän albumin jälkeen noussut suuren yleisön tuntemaksi rockyhtyeeksi. Menestys on syntynyt hitaasti ja vakaasti työtä tehden ja itseensä uskoen, mutta myös itselleen nauraen. Itseironisen ujo suhtautuminen rocktähteyteen ja sen ympärillä pyörivään sirkukseen on osaltaan syy vakaaseen suosioon. Ylimielisen tähtiasetelman puuttuminen aikaansaa vahvan yhteisyyden tunteen orkesterin ja yleisön välillä. Keikkahurmos syntyy yhtälailla lokakuisella tanssilavalla Kauhajoella kuin täyteen ahdetulla Tavastia-klubilla.

Elokuvassa seurataan Kotiteollisuuden arkea reilun vuoden aikana. Keikkamatkakuvaukset eri puolille Suomea kertovat yhtyeen suhteesta yleisöön ja työhönsä. Ohikiitävien rujojen tienvarsimaisemien varrella sijaitsee lähiökapakoita, tanssilavoja ja hotellien yökerhoja joihin orkesteri on keikalle tilattu. Keikoilla kohtaamme tavallisia suomalaisia jotka ovat tulleet paikalle juhlimaan ja osallistumaan yhteiseen hartauteen.

Sävelhartaudessa hoilataan ulkoa laulujen sanat ja osallistutaan Hynysen ja yleisön väliseen lempeään vittuilukisailuun. Dokumentissa nousee esille soittajien kaksijakoinen suhde sekä julkisuuteen että itseensä. Kitaristi-laulaja Jouni Hynysen pohtii kuinka rocktähden rooli seuraa mukana omaan elämään. Välillä soittajat eivät itsekkään ole perillä siitä, onko äänessä Jouni vai sarjakuvahahmo Hynynen.

Dokumentti kertoo Hynysen, Hongiston ja Sinkkosen lapsuusvuosina alkaneesta kiinteästä ystävyydestä, joka ilmenee huolenpitona, pieninä eleinä ja vahvana yhteishenkenä. Miehisenä Rakkautena. Kotiteollisuus ei ole vain kolmen jäsenen muodostama yhtye, vaan ajan myötä syntynyt meluisa elin, eräänlainen valtava äänilaite.

Tyyliltään elokuva on seurantadokumentti, jonka pääosassa on itäsuomalaista maakuntahenkeä ylläpitävä Kotiteollisuus-yhteisö. Matkustamme Suomen suvessa ihmetellen tanssilava-arkkitehtuuria, takahuoneita, juhannusta juhlivaa hevikansaa, tienvarsimaisemia, grillausgastronomiaa, Venäjän matkailua ja tietysti kotikutoista rockunelmaa. Seurantakuvan lisäksi elokuvassa on arkistomateriaalia lähivuosilta.

© rajaproduction 2005